Labunt Pianolessen Bandcoaching | Zaandam

Wie ben ik

Mijn naam is Joke van der Bunt. Ik ben docente piano, met als specialisatie lichte mu­ziek. Ver­der geef ik bandcoaching lessen op maat, voor elke gewenste bezetting.

 

Hoe ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt

In 1973 ging ik – toen 9 jaar oud – op pianoles bij Hanneke Bakker aan de Gemeentelijke Muziek­school Zaanstreek in Zaandam en legde daar de muzikale basis voor mijn latere leven als beroepsmusicus.

Als tiener raakte ik, naast in klassieke muziek, geïnteresseerd in popmuziek. Samen met gita­ris­te Ann Faverey, een klasgenootje uit de brugklas op Blaise Pascal begon ik een bandje, Silver Chain. Later ging deze band verder onder de naam Ann Faverey Band. Met deze formatie trad ik in de tachtiger en negentiger jaren regelmatig op in de Zaanstreek en ook daarbuiten.

Toen ik ca. 15 jaar oud was, werd ik nieuwsgierig naar jazzmuziek en deed mee aan een aantal jazzworkshops onder leiding van Nol Sicking, bij de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek in Zaan­dam. Ik werd ge­gre­pen door de piano en besteedde vele uren aan studeren op dit instru­ment.

Ik studeerde piano lichte muziek aan het Conservatorium van Alkmaar, bij hoofd­vak­docent Nol Sicking, en behaalde in 1992 het diploma docerend musicus.

Tijdens mijn conservatoriumstudie leerde ik de basisvaardigheden van het arran­­ge­ren en ook schreef ik eigen composities. Een voorbeeld hiervan is het eindexamenstuk “Havana”.

Sinds 1992 ben ik werkzaam bij Fluxus in Zaandam als docente piano lichte muziek en als band­coach van jazzworkshops en popworkshops.

Na mijn afstuderen verleende ik muzikale medewerking aan diverse kleinschalige musical­producties. Zo was ik van 1995 tot 1998 verbonden aan musicalvereniging Dos uit Amsterdam en daar werkte ik als pianiste en arrangeur. In 1995 zat ik in het combo van de musicalproductie “Lucky Stiff” en in 1998 begeleidde ik de Sondheim musical “Company” met een live band.

In de periode van 2007 tot 2010 speelde ik in Adjazzed, een band met diverse jazz­standards op het repertoire.

Ann Faverey Band – Nothing’ll ever change

Eindexamenstuk Conservatorium

Loading tracks...

Adjazzed

Loading tracks...